VANLANGENAKER+
-FRUITICULTEUR-
Snoeien
De bloesem
Terroir Vanlangenaker
TERROIR VANLANGENAKER
Laat nu net dit zo bepalend zijn, de omgevingsfactoren in de boomgaarden. Deze dicteren de groeiomstandigheden voor de appel-of perenboom en bepalen samen met de variëteit, snoeiwijze en leeftijd de samenstelling en kwaliteit van het fruit. De complexiteit van natuurlijke factoren in de boomgaarden (terroir)omvat oriëntatie, helling of vlak, noord-zuid, oost-west, bodem (samenstelling , structuur)en microklimaat(temperatuur , licht , water en wind). Een perfecte combinatie tussen terroir en appelsoort en of perensoort is 'de' voorwaarde voor het produceren van top kwaliteit zoals VANLANGENAKER+ .
ZUURSTOF EN SCHONE LUCHT
Appelbomen en perenbomen brengen niet alleen fruit op, ze gaan ook nog eens voor betere lucht zorgen. Een boom haalt koolstofdioxide (CO2) uit de lucht , houdt die vast én stoot zuurstof (O2)uit. Hoeveel CO2-uitstoot kan 1 boom compenseren? Ecologiestudiebureau Encon uit Bilzen rekende het uit:"Gemiddeld mag je voor fruitbomen nemen dat deze tussen de 20 en 25 kg CO2 /jaar/boom compenseren . Stel dus dat je zoals in ons geval VANLANGENAKER FRUIT, over 456.000 bomen beschikt , dan is de conclusie dat we het elektriciteitsverbruik van 11.322 gezinnen jaarlijks kunnen compenseren.